Tiedotteet
Yhteinen ympäristömme -syysseminaari 24.11.2018 kello 11.00 Porissa
Vuosi 2016
Vuosi 2015
Vuosi 2014
Tiedotteet > RIKU LEHTOPOLUSTA VUODEN SINITIAINEN

RIKU LEHTOPOLUSTA VUODEN SINITIAINEN

Julkaistu 29.10.2017
Näkyvissä 29.10.2017 alkaen
Riku Lehtopolusta Nousee Satakunnan Kansa ry:n ensimmäinen Sinitiainen

Nousee Stakunnan Kansa ry:n 25-vuotisjuhlassa julkistettiin yhdistyksen ensimmäinen Sinitiainen. Sinitiaiseksi voidaan valita satakuntalainen, joka on ensin lentänyt pois ja sitten palannut juurilleen ja on tuonut satakuntalaisuutta myönteisellä tavalla esiin toiminnassaan.

Riku Lehtopolku (s. 1985 Ulvila) on suomalainen tanssija. Hän aloitti tanssiopinnot Liisa Nojosen tanssikoulussa 4-vuotiaana ja suoritti myöhemmin tanssialan perustutkinnon Tampereen konservatoriossa.

Vuodesta 2001 lähtien Lehtopolku on ollut kiinnitettynä Pori Dance Companyyn. Vierailevana tanssijana hän on toiminut muun muassa Suomen Kansallisbaletin, Kansallisoopperan, Skånes Dansteaterin sekä Oulun ja Lahden kaupunginteattereiden tuotannoissa.

Ulkomailla Lehtopolku on esiintynyt Ruotsin lisäksi Etelä-Koreassa, Venäjällä, Skotlannissa, Tanskassa sekä Vietnamissa ja Keski-Euroopan maissa.

Hän on myös ollut Jorma Uotisen assistenttina Kansallisbaletissa ja Tanskan kuninkaallisessa baletissa. Lisäksi Lehtopolku tekee opetustöitä Kansallisbaletissa sekä Kansallisteatterin balettikoulussa.

Riku Lehtopolun tervehdys Nousee Satakunnan Kansa ry:n vuosijuhlassa:
"Suuret kiitokset Nousee Satakunnan kansa ry:lle uutta intoa antavasta huomionosoituksesta! Itselleni suhde Satakuntaan merkitsee jatkuvuutta. Olen saanut kasvaa kotiseudulla, jonne tanssikulttuuri oli jo juurtunut ja jossa kasvu tanssijan ammattiin oli mahdollista. Nyt olen mukana jatkamassa Pori Dance Companyn toimintaa yhdessä niiden kollegoideni kanssa, joiden kanssa olen tanssinut jo nelivuotiaasta saakka. Satakuntalainen tanssi on löytänyt tiensä koko Suomen ja myös kansainvälisille näyttämöille. On hienoa, että myös maakunnassa nähdään tehdyn työn arvo. Ulvilassa tanssia harrastavana nuorukaisena olin vähintäänkin harvinainen laatuani, eikä valintaani aina ymmärretty. Erilaisuuden arvostamisesta ja vaalimisesta syntyy rohkeutta, joka voi vapauttaa valtavan potentiaalin luovuutta ja uutta ajattelua. Sallitaan uuden tulla näkyväksi, ei tyydytä keskinkertaiseen ja annetaan jokaisen löytää oman elämänsä tanssi!"
Riku Lehtopolku
Kuva: Esa Kyyrö

Päivitetty 29.11.2020 - Tulostettava versio -
NOUSEE SATAKUNNAN KANSA
nouseesatakunnankansa@gmail.com

Puheenjohtaja:
Henry Flinkman
henry.flinkman@harjavalta.fi
Puh. 044 432 5344


Sihteeri:
Susanne Ekroth
susuhukka@gmail.com
Taloudenhoitaja:
Kimmo Vepsä
kimmo.vepsa@ulvila.fi
Puh. 0400 134849

Lisätietoa evästekäytännöstäSivuston toteutus: Hakosalo Innovations Oy