Tapahtumat
Epätavallinen aika - korona -esitelmä 21.11.2020 kello 13.00
Vuosi 2016 »
Tapahtumat
« Edellinen | Seuraava »

Tapahtumat

KANSLIAPÄÄLLIKKÖ KIRSI VARHILA (STM) SYYSKOKOUSPUHUJANA 21.11.2020 - KATSO VIDEO TÄÄLLÄ:
https://www.youtube.com/watch?v=U5e0JCv30uQ&feature=youtu.be

EPÄTAVALLINEN AIKA - KORONA

Nousee Satakunnan kansa ry:n sääntömääräinen syyskokous pidettiin lauantaina 21.11.2020 kello 12.00. Syyskokousesitelmän piti sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila. Esitelmän aiheena on "Epätavallinen aika - korona"
Syyskokous pidettiin verkkokokouksena.

Pääset kuuntelemaan kansliapäällikkö Kirsi Varhilan esitelmää "Epätavallinen aika - korona" käyttämällä alla olevaa linkkiä.
Video on katsottavissa 12.12.2020 saakka.

https://www.youtube.com/watch?v=U5e0JCv30uQ&feature=youtu.be
Kansliapäällikkö Kirsi Varhila
TOIMINTASUUNNITELMA 2021
Nousee Satakunnan kansa ry jatkaa vuonna 2021 toimintaansa maakunnan aineellisen ja henkisen hyvinvoinnin edistämiseksi.

KOKOUKSET
Yhdistys pitää kaksi sääntömääräistä kokousta. Yhdistyksen kevätkokouksen yhteydessä julkistetaan Vuoden Sinitiainen. Syyskokouksen yhteydessä järjestetään seminaari.

TOIMINTA VUONNA 2021
* Satakuntalainen vaalipaneeli Porissa ja Raumalla helmi-maaliskuussa
* Satakuntalainen runo –kilpailu (julistetaan käyntiin huhtikuussa)
* Kevätkokous ja Vuoden Sinitiainen toukokuussa
* Tuntematon Satakunta ja Satakuntalainen kesäretki kesäkuussa
* Satakuntalainen kirkkopyhä elokuussa
* Satakuntalaisten nuorten sometervehdys elokuussa
* Simon päivän sometervehdys lokakuussa
* Syyskokous ja seminaari marraskuussa

Yhdistys ottaa kantaa maakunnan kehittämiseen liittyviin asioihin. Jäsenistön asiantuntemusta pyritään käyttämään avuksi kannanottojen laadinnassa.

VALTUUSKUNTA
Valtuuskunnan toimintaa kehitetään
Jäsenistölle tarjotaan kohdennettua ohjelmaa

TIEDOTUS
Tiedotus perustuu pääsääntöisesti verkkosivuihin, Facebokiin ja lehti-ilmoituksiin. Jäsenistölle lähetetään vuoden aikana vähintään yksi jäsenkirje.

JÄSENMAKSUT
Yhdistyksen talous perustuu pääsääntöisesti jäsenmaksuihin.

Ensimmäinen vuosi on maksuton. Sen jälkeen jäsenmaksut ovat seuraavat:
Opiskelija ja alle 30-vuotias 10 € / vuosi
Henkilöjäsenmaksu on 25 € / vuosi
Ainaisjäsenyys on 100 €
Yhteisöjäsenmaksu on 100 € / vuosi

MUUTA
Yhdistys on avoin kaikille toimintaansa kehittäville ajatuksille. Vuoden 2021 aikana pyritään aktivoimaan jäsenistöä tuomaan esille ajatuksiaan ja osaamistaan maakunnan kehittämistyössä.
LOTTA HENTTALA - VUODEN SINITIAINEN 2020
Nousee Satakunnan kansa ry on valinnut Vuoden Sinitiaiseksi 2020 on maantiepyöräilijä Lotta Henttalan.

Lotta Henttala on lentänyt siivillään, uutteruudellaan, sisukkuudellaan ja perheen kannustuksella merkittäviin pyöräilysaavutuksiin ja tehnyt Satakuntaa tunnetuksi uransa kautta.

Lotta Henttala (o.s. Lepistö, s. 28. kesäkuuta 1989 Noormarkku) saavutti ensimmäisen Suomen mestaruutensa aikuisten sarjoissa vuonna 2012 voittamalla maantiepyöräilyn SM-kultaa Liedossa. Hän voitti maantieajon SM-kultaa myös 2013. Seuraavana vuonna hän voitti sekä maantieajon että aika-ajon Suomen-mestaruuden.

Lotta Henttala saavutti ensimmäisenä suomalaisena maantiepyöräilijänä aikuisten sarjan MM-mitalin vuonna 2016. Maailman kiertueen voitot 2017 vuonna Gent Wevelgemissä ja Crescent Vargadassa ovat hänen loistavia saavutuksiaan. Henttala edusti Suomea jo Rion olympialaisissa, ja hänet on valittu Tokion olympialaisiin. Kisamatka on nyt siirtynyt myöhempään ajankohtaan.

Ammattipyöräilijä Lotta Henttalalla on kaikkiaan 15 voittoa, 13 kakkossijaa ja 14 kolmossijaa ammattilaiskisoista.
Lotta Henttala on käynyt Kuninkaanhaan urheilulukion ja kirjoittanut ylioppilaaksi vuonna 2009. Hän on naimisissa ammattipyöräilijä Joonas Henttalan kanssa.
Lotta Henttala
TUOMAS AIVELO - VUODEN SINITIAINEN 2019
Nousee Satakunnan Kansa ry on valinnut Vuoden Sinitiaiseksi filosofian tohtori Tuomas Aivelon. Valinta julkistettiin 18.5.2019 Satakunnan museolla järjestetyssä tilaisuudessa.

Tuomas Aivelo on syntynyt Porissa 29.7.1984 ja päässyt ylioppilaaksi Porin suomalaisen yhteislyseon lukiosta vuonna 2003.

Helsingin yliopiston ekologian ja evoluutiobiologian tutkijatohtori Tuomas Juha Eero Aivelo on evoluutiobiologi, joka on erikoistunut loisten tutkimiseen. Väitöskirjansa Aivelo teki Madagaskarin hiirimakien suolistoloisyhteisöistä. Vuosina 2016–2017 hän oli vierailevana tutkijana Zürichin yliopistossa. Aivelon ensimmäinen tietokirja Loputtomat loiset ilmestyi vuonna 2018. https://fi.wikipedia.org/wiki/Tuomas_Aivelo

Tuomas Aivelon ansiot tieteen popularisoinnissa ovat moninaiset. Hän oli vuonna 2018 Tieto-kirjallisuuden Finlandia -palkintoehdokkaana tietokirjastaan Loputtomat loiset. Hän on pitänyt viisi vuotta Tiede-lehdessä suosittua Kaiken takana on loinen -blogia. Tuomas Aivelo kirjoittaa säännöllisesti kolumneja Maaseudun tulevaisuus ja Tiede ja luonto -lehtiin. Aikaisemmin hän on toiminut myös Voima- lehden bloggaajana ja Satakunnan Kansa -lehden Virta-viikkoliitteen kolumnistina. Hän kirjoittaa oppikirjoja, twiittaa tieteestä ja seminaareista ja esiintyy usein julkisissa tilaisuuksissa sekä tiedotusvälineissä. Lisäksi hän levittää tietoa tieteestä niin sanottujen kansalaistieteen hankkeiden avulla esimerkiksi rekrytoimalla biologian opettajia ja koululaisia mukaan tutkimuksiin kaupunkirottien liikkeistä.

Helsingin yliopisto palkitsi Tuomas Aivelon 26.3.2019 tästä työstä J. V. Snellman -palkinnolla, joka myönnetään vuosittain jollekin yliopistolaiselle tunnustuksena ansiokkaasta toiminnasta tieteellisen tiedon välittäjänä. Palkittavan valinnassa painotetaan toimintaa, joka on merkittävällä tavalla edistänyt yliopistossa tehtävän tieteellisen työn ja yliopiston kannalta keskeisten päämäärien tunnetuksi tulemista. https://www.sttinfo.fi/tiedote/loisten-ja-rottien-tutkija-tuomas-aivelo-palkittiin-tiedeviestinnasta?publisherId=3747&releaseId=69854855

Tuomas Aivelo karkaa arjestaan tutkimaan Helsingin viemärirottia, punkkeja ja metsämyyriä Alpeille, pohtimaan biologian oppimista tai ihan vain ihastelemaan loisia. https://www.tiede.fi/blogit/kaiken-takana-loinen

Lukiolainen Tuomas Aivelo Porin suomalaisesta yhteislyseosta sai pronssimitalin kansainvälisissä biologian tiedeolympialaisissa vuosina 2002 ja 2003. Porin kaupunginhallitus valitsi hänet Vuoden nuoreksi porilaiseksi vuonna 2003.
Tuomas Aivelo
RIKU LEHTOPOLKU - ENSIMMÄINEN VUODEN SINITIAINEN (2017)
Nousee Stakunnan Kansa ry:n 25-vuotisjuhlassa 17.9.2017 julkistettiin yhdistyksen ensimmäinen Sinitiainen. Sinitiaiseksi voidaan valita satakuntalainen, joka on ensin lentänyt pois ja sitten palannut juurilleen ja on tuonut satakuntalaisuutta myönteisellä tavalla esiin toiminnassaan.

Riku Lehtopolku (s. 1985 Ulvila) on suomalainen tanssija. Hän aloitti tanssiopinnot Liisa Nojosen tanssikoulussa 4-vuotiaana ja suoritti myöhemmin tanssialan perustutkinnon Tampereen konservatoriossa.

Vuodesta 2001 lähtien Lehtopolku on ollut kiinnitettynä Pori Dance Companyyn. Vierailevana tanssijana hän on toiminut muun muassa Suomen Kansallisbaletin, Kansallisoopperan, Skånes Dansteaterin sekä Oulun ja Lahden kaupunginteattereiden tuotannoissa.

Ulkomailla Lehtopolku on esiintynyt Ruotsin lisäksi Etelä-Koreassa, Venäjällä, Skotlannissa, Tanskassa sekä Vietnamissa ja Keski-Euroopan maissa.

Hän on myös ollut Jorma Uotisen assistenttina Kansallisbaletissa ja Tanskan kuninkaallisessa baletissa. Lisäksi Lehtopolku tekee opetustöitä Kansallisbaletissa sekä Kansallisteatterin balettikoulussa.

Riku Lehtopolun tervehdys Nousee Satakunnan Kansa ry:n vuosijuhlassa:
"Suuret kiitokset Nousee Satakunnan kansa ry:lle uutta intoa antavasta huomionosoituksesta! Itselleni suhde Satakuntaan merkitsee jatkuvuutta. Olen saanut kasvaa kotiseudulla, jonne tanssikulttuuri oli jo juurtunut ja jossa kasvu tanssijan ammattiin oli mahdollista. Nyt olen mukana jatkamassa Pori Dance Companyn toimintaa yhdessä niiden kollegoideni kanssa, joiden kanssa olen tanssinut jo nelivuotiaasta saakka. Satakuntalainen tanssi on löytänyt tiensä koko Suomen ja myös kansainvälisille näyttämöille. On hienoa, että myös maakunnassa nähdään tehdyn työn arvo. Ulvilassa tanssia harrastavana nuorukaisena olin vähintäänkin harvinainen laatuani, eikä valintaani aina ymmärretty. Erilaisuuden arvostamisesta ja vaalimisesta syntyy rohkeutta, joka voi vapauttaa valtavan potentiaalin luovuutta ja uutta ajattelua. Sallitaan uuden tulla näkyväksi, ei tyydytä keskinkertaiseen ja annetaan jokaisen löytää oman elämänsä tanssi!"
Riku Lehtopolku
METSÄÄ, LUONTOSUHDETTA, YHTEISÖLLISYTTÄ -SEMINAARI 8.12.2018 KLO 13.30 -15.30 LUONTOTALO ARKISSA PORISSA
Nousee Satakunnan Kansa Ry:n syyskokous ja seminaari järjestettiin lauantaina 8.12.2018 Luontotalo Arkissa os. Pohjoispuisto 7, Pori.

Ohjelma:

12.30 - 13.00 Syyskokous


13.30 Aloitus ja tervetuloa

13.45 Metsä suomalaisessa kulttuurissa
Ilona Hankonen, projektitutkija, tohtorikoulutettava, TY

Metsä elinympäristönä ja metsäsuhteen monet ulottuvuudet
suomalaisissa perinneyhteisöissä

14.15 Muuttuva, mutta ei katoava luontosuhde
Kalle Nikander, tohtorikoulutettava, luonto-ohjaaja, TY

Luontosuhteesta medioituvassa ja kaupungistuvassa
suomalaisessa kulttuurissa

15.00 Keskustelu ja päätös

JUURET SATAKUNNASSA -SEMINAARI JA KEVÄTKOKOUS LAUANTAINA 14.4.2018
Juuret Satakunnassa -seminaari pidettiin yhdistyksen vuosikokouksen yhteydessä 14.4.2018 klo 12.30. Paikka: Satakunnan museo os. Hallituskatu 11, Pori

Ohjelma:

Satakunnan asuttamisen historia, Arkeologi Leena Koivisto, Satakunnan museo

Miten saan selvää omista juuristani? Satakunnan sukututkimusseuran puheenjohtaja Marja Kaski

Jotain selvisi, entä sitten? Sukukirjailija, dosentti Pekka T. Jaatinen

Mitä DNA kertoo juuristani? FT Marja Pirttivaara

Osanottajia seminaarissa oli lähes 200. Kiitos kaikille osallistuneille!
Nousee Satakunnan Kansa Ry:n kevätkokouksen osanottajia
Hallituksen jäsen Helvi Walli kertoo yhdistyksen tulevasta toiminnasta kevätkokoukseen osallistuneille
Juuret Satakunnassa -seminaarin osanottajia
Juuret Satakunnassa -seminaarin osanottajia
Kuva: Satakunnan museo
YHDISTYKSEN KEVÄTKOKOUS JA MAAKUNTAJOHTAJA ASKO ARO-HEINILÄN ALUSTUS AIHEESTA MAAKUNNAN TILA 22.4.2017 KELLO 14.00 ULVILASSA
Yhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous pidettiin lauantaina 22.4.2017 kello 14 Ulvilan kaupungintalolla. Kokouksessa käsiteltiin ja hyväksyttiin sääntömääräiset asiat: tilinpäätös, toimintakertomus ja toiminnantarkastajien lausunto. Satakunnan uusi maakuntajohtaja Asko Aro-Heinilä alusti aiheesta Maakunnan tila.
VUODEN 2016 MAAKUNTASEMINAARIN AIHEENA MAAKUNTAUUDISTUS - ALUSTAJINA VALTIOSIHTEERI OLLI-PEKKA HEINONEN JA HALLINTOJOHTAJA JUKKA MÄKILÄ
Nousee Satakunnan kansa ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidettiin lauantaina 12.11.2016 kello 11 kahvila-ravintola Tornissa (Rauman vesitorni) os. Vesitornintie 2 26100 Rauma. Kokouksen jälkeen oli omakustanteinen lounas.

MAAKUNTASEMINAARI
AIKA: Lauantai 12.11.2016 kello 13.00
PAIKKA: Kahvila-Ravintola Torni
Vesitornintie 2, Rauma (Rauman vesitorni)
OHJELMA:
Avaus
- Puheenjohtaja Pekka Turunen, Nousee Satakunnan Kansa ry
Maakuntauudistus Satakunnan kannalta
- Valtiosihteeri Ollli-Pekka Heinonen, Valtioneuvoston kanslia
Satakuntaliiton puheenvuoro
- Hallintojohtaja Jukka Mäkilä, Satakuntaliitto​
Kommenttipuheenvuoro
- Kaupunginjohtaja Kari Koski, Rauman kaupunki

Kuvia maakuntaseminaarista löytyy kuvagalleriasta.

Päivitetty 29.11.2020 - Tulostettava versio -
NOUSEE SATAKUNNAN KANSA
nouseesatakunnankansa@gmail.com

Puheenjohtaja:
Henry Flinkman
henry.flinkman@harjavalta.fi
Puh. 044 432 5344


Sihteeri:
Johanna Siitari
johanna.siitari@pori.fi
Puh. 044 701 5308
Taloudenhoitaja:
Kimmo Vepsä
kimmo.vepsa@ulvila.fi
Puh. 0400 134849

Lisätietoa evästekäytännöstäSivuston toteutus: Hakosalo Innovations Oy