Tapahtumat
Epätavallinen aika - korona -esitelmä 21.11.2020 kello 13.00
Vuosi 2016 »
Tapahtumat > TALLENNE UNESCON GEOPARK-STATUKSEN SAANEESTA LAUHANVUORI - HÄMEENKANKAAN GEOPARKISTA

TALLENNE UNESCON GEOPARK-STATUKSEN SAANEESTA LAUHANVUORI - HÄMEENKANKAAN GEOPARKISTA

Julkaistu 15.11.2023
Näkyvissä 15.11.2023 alkaen
Länsi-Suomessa sijaitseva Lauhanvuori - Hämeenkangas Geopark sai UNESCOn Geopark-statuksen heinäkuussa 2020, toisena Geoparkina Suomessa Rokuan jälkeen.
Geopark-statuksen hakuun valmistautuminen on edellyttänyt alueen laaja-alaista kehittämistä, kattavaa yhteistyötä, investointeja ja inventointeja, valintojen tekemistä sekä pitkäjänteistä sitoutumista Geoparkin jatkuvaan kehittämiseen ja ylläpitämiseen myös tulevaisuudessa. Geopark on alueen yhteisen ponnistelun tulos, olemme kiitollisia siitä mittavasta työstä, jota ihmiset ovat alueella tehneet ja miten he ovat sitoutuneet Geoparkin yhteiseen kehittämiseen.
Lauhanvuori–Hämeenkangas UNESCO Global Geoparkin geologinen pääteema kuvaa maiseman kehitystä muinaisesta vuoristosta nykyiseksi suomaaksi. Alueen kansainvälisesti merkittävimpiä erityispiirteitä ovat Lauhanvuoren ajallisesti pitkä ja monivaiheinen geologinen historia, arvokkaat suokokonaisuudet, Susiluola sekä Suomen hienoimpiin lukeutuvat pulppuavat lähteet. Alueen laaja matkailupalvelutarjonta on koottu Lhgeopark.fi-sivustolle.
UNESCO Global Geopark -brändi on matkailijalle laadun tae ja lisää kansainvälistä matkailua alueella. Statuksen myötä avautuu entistä enemmän mahdollisuuksia kansainväliseen yhteistyöhön kaikilla sektoreilla. Geoparkien tehtävänä on auttaa toisiaan ja jakaa hyviä käytäntöjä ja innovaatioita myös muille.

Webinaaritallenteella puhuvat Lauhanvuori - Hämeenkangas UNESCO Global Geoparkin toiminnanjohtaja Terttu Hermansson, projektipäällikkö Laura Koivumäki ja geologi Pasi Talvitie.

Tämä video on katsottavissa 28.4.2021 saakka:
https://www.youtube.com/watch?v=NgSz30uIwuE
Päivitetty 27.11.2023 - Tulostettava versio -
NOUSEE SATAKUNNAN KANSA
nouseesatakunnankansa@gmail.com

Puheenjohtaja:
Henry Flinkman
henry.flinkman@harjavalta.fi
Puh. 044 432 5344


Sihteeri:
Susanne Ekroth
susuhukka@gmail.com
Taloudenhoitaja:
Kimmo Vepsä
kimmo.vepsa@ulvila.fi
Puh. 0400 134849

Lisätietoa evästekäytännöstäSivuston toteutus: Hakosalo Innovations Oy